Белгия задържа още трима замесени в атентатите в Париж
Белгия задържа още трима замесени в атентатите в Париж / БГНЕС

Белгийската полиция извърши претърсвания в квартал Укле на Брюксел във връзка с разследването на атентатите в Париж от 13 ноември, предадоха световните агенции. Задържани бяха трима души, съобщи белгийската федерална прокуратура.

Днес белгийската прокуратура повдигна обвинения на двама братя - Смаил Ф. и Ибрахим Ф., във връзка с атентатите в Брюксел от 22 март, предаде Асошиейтед прес. Братята са наели апартамент в района Етербек на Брюксел, в който се е укривал един от атентаторите - този, който се взриви в метрото на Брюксел. В това жилище се укривал и съучастник на камикадзето.

Френски вестници с разкрития за мрежа, която стои зад атаките в Париж и Брюксел

На 8 април властите задържаха белгиеца с мароканско потекло Мохамед Абрини. Абрини призна, той е "мъжът с шапката", когото властите издирваха след атентатите на летище Завентем в Брюксел на 22 март.

Нова белгийска следа в предотвратените атентати във Франция

34 души бяха убити, а повече от 180 бяха ранени при бомбени атаки на летище "Завентем" и метростанция "Маалбек" на 22 март. Атаките бяха извършени дни, след като заподозреният за атентатите в Париж - Салах Абдеслам, беше арестуван от белгийската полиция.

Източник: БТА