Бащата на смъртоносно простреляния на парижкото летище „Орли“ мъж заяви, че синът му не е терорист и действията му са били под въздействието на опиати.

„Синът ми не е терорист. Това, което е направил, е заради влиянието на алкохола и марихуаната“, каза бащата на Зиед бен Белкасем пред радио „Европа 1“.

Мъж нападна военен патрул на парижко летище, застреляха го (СНИМКИ/ВИДЕО)
 

Орли инцидент
БГНЕС, архив

В събота на парижкото летище "Орли" Зиед бен Белкасем бе застрелян, след като проснал на земята жена, която е част от военен патрул, и опитал да отнеме оръжието й. Нейните колеги го убили, за да защитят живот й и този на пътниците на летището.  

Намериха кокаин и мачете в дома на нападателя от летище Орли

Последва евакуация на двата терминала и мащабна полицейска операция на аерогарата. Разследването е поверено на френската антитерористична прокуратура, което означава, че властите подозират тероризъм като възможен мотив. Късно снощи стана ясно, че нападателят е заявявал по време на инцидента, че е готов „да умре за Аллах“.

Нападателят от летище "Орли" крещял, че иска да умре за Аллах

Орли инцидент
БГНЕС, архив


Нападателят от летище "Орли" прострелял полицай в предградие на Париж

Според полицията преди нападението на летището при рутинна проверка на пътя в северно парижко предградие мъжът е стрелял по трима полицаи, единият от които е ранен. След това той откраднал автомобил и потеглил.
БГНЕС