/ БГНЕС
Мъжът, който тази сутрин бе застрелян от военен патрул на летище "Орли" край Париж, е прострелял преди това член на силите за сигурност в северната част на Париж. Той е радикализирал се мюсюлманин, известен на властите, каза полицейски източник, цитиран от Ройтерс.

В седем сутринта в Стен, в северната част на Париж, полицията е извършвала пътна проверка, при която мъжът е прострелял един от полицаите и е избягал, каза източникът.
 
Мъж нападна военен патрул на парижко летище, застреляха го (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Същият човек - радикализиран мюсюлманин, известен на разузнаването и правосъдието, след това е отнел автомат (FAMAS) от войник в южния терминал на "Орли" . . . ,преди да бъде застрелян от войник", заяви източникът.

И втори полицейски източник каза, че двете нападения са свързани.

 ВИЖТЕ СНИМКИ СЛЕД ИНЦИДЕНТА НА ЛЕТИЩЕ ОРЛИ

По-рано за ранен полицай съобщи и говорител на френското външно министерство, но каза, че все още се проверява дали двата случая са свързани. Според телевизия Бе Ем Еф нападателят в Стен е бил с автомобил.
 
Френската антитерористична прокуратура започна разследване по случая. В рамките на разследването ще се разглежда и случилото се на пътя в Стен. Източник от полицията заявил, че мъжът е бил известен на властите и е фигурирал в специален списък на лица за наблюдение.

След поредицата от ислямистки атентати в опазването на сигурността във Франция бяха включени специалните сили "Сентинел" - общо около 7500 войници. Половината от тях са разположени в района на Париж, другата половината - в провинцията.
БТА