/ ThinkStock/Getty Images
Учени от Калифорнийския университет в Лос Анджелис стигнаха до извода, че заради употребеното месо в храната им, кучетата и котките способстват за изпускането всяка година на 64 милиона тона емисии въглероден двуокис в атмосферата, съобщава сайтът Лайф.

Светът има само 3 години да спре глобалното затопляне

Това количество парников газ въздейства така на климата, както биха го сторили за година 13, 6 милиона автомобили при всекидневно движение.

ВИЖТЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ В СНИМКИ

Общо кучетата и котките са виновни за 25 -30 процента от вредите, сравними с тези, нанесени на околната среда на годишна база, от американската промишленост. Домашните любимци в Америка произвеждат годишно 5,1 милиона тона фекалии, което също се отразява доста зле на екологията.

Светът има само три години, за да намали емисиите на въглероден диоксид, преди да стане прекалено късно, предупреждава група от климатолози и учени. Предупреждението е отправено седмица преди срещата на Г-20 в Хамбург, предаде ДПА.
Guliver/Getty Images

Март 2017 е ясен знак за глобално затопляне

Американските 163 милиона лаещи и миаукащи домашни любимци консумират около 20 процента от храната на своите стопани. Учените не призовават своите съграждани да се избавят от любимите си животни, но държат да изтъкнат приноса им в замърсяването на планетата.

суша глобално затопляне
ThinkStock/Getty Images

БТА