/ iStock/Getty Images
Ураганната буря над България
102126
Ураганната буря над България
  • Ураганната буря над България
15 сигнала за паднали клони са постъпили в дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в Столичната община след поройния дъжд в София този следобед. Остава тежко състоянието на жената, която пострада при снощната буря край Долни Богров. Тя е с опасност за живота, ще й се направи ортопедична операция, но в понеделник, за да може до тогава да бъде стабилизирана. Това заяви Антон Луков от пресцентъра на болница „Св. Анна“, където тя е приета късно снощи, информира "Дарик".

Бурята, която премина над страната миналата нощ причини и смъртта на мъж край езеро в Долни Богров. Късно снощи е получен сигнал за бедстващи хора в палатка край езеро в Долни Богров. Мъжът е починал на място, а жената е в тежко състояние. Тя е настанена за лечение в болница "Св. Анна", съобщи Антон Луков от пресцентъра на лечебното заведение.

С опасност за живота е жената, пострадала при снощната буря край София

"Жената е в тежко състояние, с множо тежка двойна фрактура на лявата подбедрица и с контузни рани на главата. Прегледана е по спешност от невролог и черепно-мозъчен хирург, предстои в понеделник много тежка ортопедична операция", заяви Луков, и уточни, че пострадалата е с опасност на живота.

Няма сигнали за бедстващи хора и материални щети след поройния дъжд, който вала в София в днешния следобед. Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ в Столичната община са се отзовали на три сигнала за пазнали клони, обясни директорът й Красимир Димитров.

Бурята над София взе жертва (ВИДЕО)


"Градският транспорт върви нормално, няма прекъсване на булеварди и основни улици - имаме около 15 сигнала за паднали клони, реагирали сме на три от тях, така че обстановката е напълно спокойна", уточни той.

Буря придружена с градушка имаше в Кърджали и Враца, а засегнати от бурите са и София област, Кюстендил и Перник.

Мощна градушка удари Кърджали, има щети (СНИМКИ/ВИДЕО)