/ iStock/Getty Images
В петък вечерта е бил получен сигнал за бедстващи хора в палатка край езеро в Долни Богров
В тежко състояние и с опасност за живота е жената, която пострада при снощната буря край Долни Богров.В понеделник й предстои тежка ортопедична операция, заяви Антон Луков от пресцентъра на болница „Св. Анна“, където тя е приета късно снощи, информира "Дарик".

Бурята, която премина над страната миналата нощ причини и смъртта на мъж край езеро в Долни Богров. Лоши са условията за туризъм в планините, а сигналите за паднали дървета, предмети и счупени клони в страната са над сто.

Бурята над София взе жертва (ВИДЕО)

Късно снощи е получен сигнал за бедстващи хора в палатка край езеро в Долни Богров. Мъжът е починал на място, а жената е в тежко състояние. Тя е настанена за лечение в болница "Св Анна", съобщи Антон Луков от пресцентъра на лечебното заведение.

55 са сигналите за паднали дървета, предмети и счупени клони в столицата след снощната буря, съобщиха от пресцентъра на МВР, 35 са сигналите за Радомир, Брезник и Перник и 20 за Пловдив. Няма информация за наводнени мазета. Обстановката в столицата се нормализира. Лоши са условията за туризъм в планините. По билата духа умерено силен вятър.

Температурите там са от 10 до 18 градуса. Очакват се и краткотрайни валежи с гръмотевици.