184 000 мълнии са паднали за последното денонощие на Балканския полуостров
Един мъж загина, а жена е в тежко състояние и с опасност за живота след снощните бури. Инцидентът е станал около 22.40 ч. край водоем в близост до село Долни Богров, съобщиха от NOVA.

Късно снощи е получен сигнал за бедстващи хора в палатка край езеро в Долни Богров. Мъжът е починал на място, а жената е откарана в болница "Света Анна", където в понеделник й предстои тежка ортопедична операция.

Бури с поройни дъждове, гръмотевици и ураганен вятър преминаха над страната.

Уикендът започва с дъжд, не забравяйте чадърите


В Перник, Кюстендил и София имаше паднали дървета. В квартал "Нови Искър" в столицата токът спря и по данни от зрители и в събота къщи осъмнаха на тъмно. След силния вятър, на много места в града има паднали клони и саксии.

В Пернишко имаше наводнени улици, а някои райони останаха без електричество. Заради паднало дърво временно беше прекъснато движението на влаковете по жп коридора от София към „Кулата” и Солун.

Мощна буря събори дървета и наводни улици в Кърджали (СНИМКИ/ВИДЕО)

Очаква се днес през деня да бъдат възстановени щетите по електрозахванването. Службите по чистотата ще се захванат с премахването на падналите дървета и клони.

Паднали клони и дървета блокираха пътища в Западна България - за часове остана затворен през нощта пътят между Драгичево и Кладница, но към този момент шосето е разчистено.

184 000 мълнии са паднали за последното денонощие на Балканския полуостров, сочи справка на NOVA в портала blitzortung. Значителна част от тях - над България в късните часове в петък вечерта. Гръмотевичните бури са резултат от преминаването на студения атмосферен фронт от запад на изток.
nova.bg