Бурята над София взе жертва (ВИДЕО)

184 000 мълнии са паднали за последното денонощие на Балканския полуостров

184 000 мълнии са паднали за последното денонощие на Балканския полуостров
Един мъж загина, а жена е в тежко състояние и с опасност за живота след снощните бури. Инцидентът е станал около 22.40 ч. край водоем в близост до село Долни Богров, съобщиха от NOVA.

Късно снощи е получен сигнал за бедстващи хора в палатка край езеро в Долни Богров. Мъжът е починал на място, а жената е откарана в болница "Света Анна", където в понеделник й предстои тежка ортопедична операция.

Бури с поройни дъждове, гръмотевици и ураганен вятър преминаха над страната.

Уикендът започва с дъжд, не забравяйте чадърите


В Перник, Кюстендил и София имаше паднали дървета. В квартал "Нови Искър" в столицата токът спря и по данни от зрители и в събота къщи осъмнаха на тъмно. След силния вятър, на много места в града има паднали клони и саксии.

В Пернишко имаше наводнени улици, а някои райони останаха без електричество. Заради паднало дърво временно беше прекъснато движението на влаковете по жп коридора от София към „Кулата” и Солун.

Мощна буря събори дървета и наводни улици в Кърджали (СНИМКИ/ВИДЕО)

Очаква се днес през деня да бъдат възстановени щетите по електрозахванването. Службите по чистотата ще се захванат с премахването на падналите дървета и клони.

Паднали клони и дървета блокираха пътища в Западна България - за часове остана затворен през нощта пътят между Драгичево и Кладница, но към този момент шосето е разчистено.

184 000 мълнии са паднали за последното денонощие на Балканския полуостров, сочи справка на NOVA в портала blitzortung. Значителна част от тях - над България в късните часове в петък вечерта. Гръмотевичните бури са резултат от преминаването на студения атмосферен фронт от запад на изток.
nova.bg