Сергей Станишев води в класацията „Политик на годината“
Сергей Станишев води в класацията „Политик на годината“ / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Сергей Станишев води класацията „Политик на годината" след първата седмица на гласуването в интернет, непосредствено след него е Росен Плевнелиев. Трите дами - Кристалина Георгиева, Йорданка Фандъкова и Меглена Кунева са съответно на трето, четвърто и пето място според слушателите на Дарик радио и читателите на DarikNews.bg.

Атентатът в Бургас е събитието, което убедително на този етап гласуващите в интернет посочват като най-знаково за 2012 г., като след това подреждат икономическата криза, трето събитие е забраната на тютюнопушенето, бедствията в Перник, село Бисер и Витоша са на четвърто място и на последна позиция засега, въпреки предстоящия референдум, гласуващите поставят дебатите за АЕЦ „Белене".

Над 4700 души са гласували за политик на годината и 3600 човека са участвали в избора за събитие на 2012-та в интернет само за една седмица. Най-много в двете класации са гласувалите от големите градове - София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, подадени гласове, обаче има от цялата страна, включително от село Крайници, Плоски, Сунгурларе, Алфатар и други.

Вече седемнадесета поредна година Българското национално Дарик радио осъществява с помощта на водещите български медии и своите слушатели традиционната анкета „ПОЛИТИК И СЪБИТИЕ НА ГОДИНАТА".

До края на месеца очакваме да получим и гласуването на медиите и досегашните политици на годината.

Гласуването в интернет и по телефона продължава до 14 декември, а на 15 декември резултатите ще бъдат обявени в обзорното предаване на Дарик радио „Годината".