През изминалото денонощие са постъпили 22 сигнала
Второ денонощие продължават действията на пожарникарите за преодоляване на последствията на силната буря с градушка в Плевенско, съобщиха от полицията.

Мобилизирани са всички сили с наличната техника за възстановяване на нормалния живот и работа в обществени и частни сгради.

След бурята с градушка: Каква е обстановката в община Плевен (СНИМКИ)

През изминалото денонощие са постъпили 22 сигнала. Всеки е посетен от спасителен екип.

БТА

Служителите са извършвали огледи и отводнявания на асансьорни шахти, избени помещения и приземни етажи в Плевен и в село Ставерци. Отстранявали са паднали дървета и клони в областния град, в Долна Митрополия, както и на пътя Плевен-Ясен.

БТА

Вследствие падналия дъжд по кабел, захранващ ел.табло, в частен дом в село Обнова, община Левски, се е стекла вода и късо съединение е предизвикало пожар. До пристигането на спасителния екип е унищожено ел.таблото и са опушени стени на къщата.

Движението на тролейбуси с номера 31, 1 и 19, обслужващи района на Девети квартал в Плевен, вече е възстановено по обичайните им маршрутни линии, съобщиха от Общината.

Община Плевен

„И за трите линии от четвъртък следобяд сме възстановили движението на тролейбусите по ул. „Пирот“, след като е намерено временно решение на проблема с пътя там“, информира инж. Ангел Несторов, управител на общинското дружество „Тролейбусен транспорт“ ЕООД.

Заради пропадане на участък от настилката по улица „Пирот“ след силната градушка се наложи пренасочване движението на тролейбусите по трите линии по обходен маршрут - магазин „Лайф“ - 9-и квартал - Изнесения факултет на ВВВУ „Георги Бенковски“ - пътя Плевен-Ловеч, откъдето се включваха в градския трафик в посока жк. „Мара Денчева“-Община Плевен.

Десет са пострадалите от наводненията на 8 май домакинства в село Делейна, които вече са подали заявления за отпускане на еднократната помощ за покриване на инцидентно възникнали потребности, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

Според размера на нанесените щети домакинствата могат да получат помощ до 1578 лв. - трикратният размер на линията на бедност, която за 2024 г. е 526 лв. Социални работници са съдействали на пострадалите семейства след направени обходи и описване на щетите.

След като бъдат одобрени за помощта, пострадалите семейства могат да кандидатстват и за подкрепа от Фонд „Социална закрила“ на МТСП. Чрез Фонда те могат да бъдат подпомогнати с до 2500 лв. за оборудване, обзавеждане и ремонтни дейности. Заявленията се подават чрез общините.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня