Комисията, която министър Рашков е сформирал трябва да покаже продукт по най-бързия начин по институционален и законен път. Това каза Румен Петков, лидер на АБВ в интервю за предаването „Неделята на Нова“ по NOVA по отношение на казуса с подслушванията на политици у нас.

„Цинизъм е човек, който е реализирал 16 хиляди специални разузнавателни средства годишно, да говори с възмута за подслушвания. Едно правителство, което е измело достойни офицери, хора, чиито живот е минал в служба на държавата, да са изгонени напълно неаргументирано, е нещо, на което са способни само Борисов и борисовчетата“, каза още Петков.

Високо напрежение – пореден словесен сблъсък между Борисов и Рашков (ВИДЕО)

"Демократична България и ГЕРБ нямат право да говорят за политическо подслушване и преследване. Атанас Атанасов е подслушвал като шеф на НСС американското посолство месеци наред", разкри той.

Той добави, проблемът с подслушванията е много сериозен и не бива да остава в пространството и заяви, че никой, който познава министър Рашков не трябва да очаква от него, че ще излезе и ще чете СРС-та по телевизиите и радиата.

Според Петков проверка за извършваните подслушвания на политици е необходимо време.

„Аз считам, че комисията, която министър Рашков е сформирал трябва да покаже продукт по най-бързия начин по институционален и законен път. Другото са спекулации, които ни заливат всеки ден“, добави още той. Лидерът на АБВ добави, че според него главният прокурор се държи като зле организиран слуга на мафията, която извършва престъпления към България.

„Аз ще искам по силата на закона за достъп до обществена информация заповедта, с която министър Каракачанов определя специалният отговорник на подготовката и провеждането на учението. Ние може да се шегуваме с потенциала на нашите гости, но нали разбирате, че в рамките на 10 дни един път турска армейска част с нашето активно съдействие обърка маршрута си на Разград. Една седмица по късно другите ни братя – американците, влизат в дени цех на нищо неподозиращи граждани. Някой се извинил. Имена и фамилии. Отговорност. Тази отговорност опира до прокуратурата. Чест прави на собственика на цеха, че е внесъл сигнала във военната и районната прокуратура“, коментира Петков.

Рашков: Борисов има абсолютен имунитет, защото притежава главния прокурор

Той добави, че това е съчетание между некадърие, безотговорност и случайност в раздаването на пагоните през последните години в България и заяви, че това е абсолютна безотговорност към случващото се на наша територия от страна на НАТО.

„Аз продължавам да съм убеден, че голямата част от служителите на МВР са честни и почтени хора. Сигурно корупция е имало винаги. Като извадят трима души и като ги покажат по подходящ начин, могат да сринат всичко. Мисля си, че на държавата и трябва нова енергия и нов заряд и ако това не се получи нищо добро не ни очаква“, каза Петков.
NOVA