принц Хари
принц Хари / БТА
Принц Хари пристигна в Лондон, за да отбележи 10 години от началото на игрите „Инвиктус“, но няма да се срещне с баща си крал Чарлз III, предаде Асошиейтед прес. 

Херцогът на Съсекс присъства на церемония в лондонската катедрала „Свети Павел“ по случай годишнината от създаването на международното спортно събитие, игри за ранени войници и ветерани. Те са основани от него през 2014 година.

Според изявление на представител на херцога на Съсекс, крал Чарлз III е твърде зает, за да се види с по-малкия си син. Монархът, който беше диагностициран с рак, се завърна миналата седмица към своите официални задължения. 

Принц Хари вече е жител на САЩ

„Херцогът, разбира ситуацията. Баща му има много ангажименти и други поети приоритети. Въпреки това принцът се надява скоро да го види“, се каза в изявлението.

През февруари Хари посети баща си след като се разбра диагнозата на краля. 

Принцът се вижда с баща си рядко, откакто се отказа от кралските задължения през 2020 г. и се премести в Калифорния с жена си. Хари и съпругата му Меган се оттеглиха заради намесите в личния им живот и расисткото отношение на британските медии. Оттогава той подробно описа скандалните си отношения със семейството си в телевизионни интервюта, документален филм и биографичната си книга - „Резервният“.

Малко след последното си пътуване до Лондон Хари каза пред „Добро утро, Америка“, че смята, че болестта на баща му може да помогне за сближаването на неговото семейство.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Анна Владимирова, БТА