/ БГНЕС, архив
Каките спряха да разговарят, но за сметка на това батковците и братковците започнаха да се срещат. С тези думи председателят на ВКС Лозан Панов определи случая "ЦУМ-гейт".
 
Бизнесмен твърди, че е бил заплашван от главния прокурор (ВИДЕО)

Има няколко безспорни факта - среща между двама бизнесмени и главния прокурор, срещата е организирана от единия бизнесмен, нещата се случват седмица преди изборите, коментира Панов. Според него спорни обстоятелства са за какво са си говорили Сотир Цацаров, Георги Гергов и Сашо Дончев.

Цацаров: Няма натиск върху издателя Сашо Дончев

Тази тема трябва да бъде анализирана и коментирана във ВСС, поиска Панов, който е един от вносителите на предложение казусът да бъде разгледан от ВСС. По думите му единствено Корнелия Нинова е реагирала адекватно, като е поискала оставката на Гергов. Това обаче само политическата страна на въпроса.
 
Корнелия Нинова поиска официално оставката на Георги Гергов, той я даде

"Мълчанието на агнетата" не трябва да се случва във ВСС, коментира Панов. "Главният прокурор трябва да разкаже и да обясни какво се е случило, как се е случило, защо се е случило. Той дължи това на магистратите и в частност на всички в прокуратурата", обясни Панов.

Президентът е готов да обсъди с Цацаров скандала със Сашо Дончев

"ВСС трябва да покаже институционална реакция, проблемът не трябва да се замита и замъглява с други проблеми, както се е случвало и преди. Времето само слага прах върху проблемите, създават се други проблеми, които изместват фокуса върху важните теми", коментира още Лозан Панов и изтъкна, че авторитетът на съдебната власт е застрашен.
БТА