/ БГНЕС
В МВР се извършва проверка за това какви сигнали, явни и оперативни, има за Мартин Божанов - Нотариуса, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той добави, че резултатите от нея вероятно ще бъдат представени на временната парламентарна комисия за проверка на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов. Стоянов коментира въпроса по време на изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Парламентът създаде временна комисия „Нотариуса“

От думите му стана известно, че докато е бил директор на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), действително е работено по Мартин Божанов и престъпната група, от която той е бил част.

Припомняме, че в сряда прокуратурата и полицията извършиха обиск в клуба,  свързван с Мартин Божанов, като са иззети различни материални носители и компютри.

За клуба стана известно след убийството на Божанов. Прокуратурата съобщи, че от 2023 г. работи по досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, за имотни измами и пране на пари.

Работата по случая е започнала, след като в края на 2022 г. в прокуратурата постъпва преписка от ГДБОП, образувана по сигнал, където се споменава за съществуването на такъв клуб. Прокуратурата ще проверява и дали в клуба са ходили магистрати.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Константин Костов/БТА