Председателят на КЕВР Иван Иванов
Председателят на КЕВР Иван Иванов / БГНЕС, архив
Булгаргаз иска ново увеличение на цената на газа
94050
Булгаргаз иска ново увеличение на цената на газа
  • Булгаргаз иска ново увеличение на цената на газа
"Булгаргаз" иска цената на синьото гориво да се повиши с близо 2 процента от 1 юли. Предложението на държавния доставчик беше обсъдено на открито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране. Окончателното решение на регулатора ще стане ясно на 30 юни. 

Ново поскъпване на природния газ от 1 юли иска „Булгаргаз”

КЕВР определя цената на газа, която е обвързана с международните цени на течните горива и курса на долара, на всяко тримесечие. Иван Иванов от ръководството на "Булгаргаз" мотивира исканото поскъпване на суровината: "Основното е повишаване на котировките на алтернативните горива на природния газ".

Прокуратурата протестира решението на КЕВР за цената на газа

В последно време обаче се наблюдава  спад в стойността на суровия петрол. Ако се запази тази тенденция, отново ще има промяна в цената на синьото гориво, прогнозира председателят на енергийния регулатор Иван Иванов.

Шефът на КЕВР обеща поевтиняване на енергията наесен

"Моите очаквания са, че в края на септември се очаква да има намаляване на цената на природния газ, което наистина е така на базата на тренда на изменението на цените на суровия петрол на международните пазари", каза той.

Ако в петък енергийният регулатор одобри поскъпването на газа с 2 процента, това ще бъде поредното увеличение на цената му след повишението от 30 на сто от април тази година..