Топлофикация Русе продължава кампанията „Лоялен клиент“. Тази година обаче ще има изменения. Пределната цена, която клиентите, които редовно си плащат сметките, вече ще бъде 2, 50 лв. за квадратен метър, а не както досега лев и петдесет. Така максималната сметка, която биха платили живеещите в един 90-квадратен апартамент ще бъде около 200 лв. максимум. Ако потреблението е по-малко, ще платят колкото са изразходили, съобщи в интервю за Дарик изпълнителният директор на Топлофикация Русе инж. Севдалин Желев. Топлата вода ще се плаща както досега- първия кубик ще бъде 8 лв, два кубика ще струват 12, а три – 15 лв. След третия кубик вече всеки ще струва по 5 лева.

От днес Топлофикация Русе започва поетапното пускане на парното. Необходимо е клиентите на „Топлофикация Русе” ЕАД да приключат всички започнати към момента ремонтни дейности по вътрешните отоплителни инсталации, както и да предприемат действия по обезопасяване на отклоненията от аварирали/демонтирани отоплителни тела. Считано от днес персоналът на „Топлофикация Русе” ЕАД няма да извършва източване на вътрешните инсталации на клиентите си за извършване на текущи ремонтни дейности, свързани с отоплителни инсталации в сградите - етажна собственост.

В съответствие с Наредба №16-334 за топлоснабдяването е необходимо на общо събрание на етажната собственост да бъдат определени лица за изпълняване ДЕЙСТВИЯ ПРИ АВАРИЙНИ СИТУАЦИИ, СЪХРАНЯВАНЕ НА КЛЮЧ ОТ АБОНАТНАТА СТАНЦИЯ И ДОПЪЛВАНЕ НА СГРАДНАТА ИНСТАЛАЦИЯ. Изборът на конкретните лица, с посочени координати за връзка, се удостоверява пред “Топлофикация Русе” ЕАД с протокол от общото събрание на етажната собственост.

При липса на избрано лице за действия при аварийни ситуации, “Топлофикация Русе” ЕАД не носи отговорност за причинени вреди върху собственост и имущество на абонатите в следствие аварии и/или течове от сградни инсталации.



При аварии по инсталациите за отопление и битова гореща вода, моля, звънете на денонощен телефон 082/841 905.