Сам подадох заявление за напускане на „Продължаваме Промяната“, обяви депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Стоян Георгиев.

Според него причината е, че ръководството на ПП подкрепя изграждането в Силистра на ветрогенераторен парк с 43 кули.

"Ръководството на ПП прояви мнение, различно от това, което имам аз в частност и хората на община Силистра - голяма част от тях и след като срещнах неразбиране, аз реших, че няма просто място да се намирам в редиците на тази партия и трябва да поведа хората, да спрем това зло, което е надвиснало над нашите глави", обясни Георгиев.

ПП отстраниха свой депутат – вижте кой е той

Той добави, че има одобрен от Общинския съвет проект за промяна на Общия устройствен план за изграждането на ветрогенераторен парк. В този парк трябва да бъдат изградени 43 кули, всяка по 290 метра. "Общо 43 ветрогенератора, "забучени" в плодородна земеделска земя, само и само да стане някакъв проект, от който ще спечелят двама-трима души, а всички останали ще бъдат потърпевши", каза Стоян Георгиев.


Той добави, че само на няколко километра се намира и езерото Сребърна. Проектът е внесен от кмета на община Силистра Александър Сабанов.

По-рано днес от ръководството на ПП обявиха, че Стоян Георгиев вече не е част от партията.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Йоана Димитрова/БТА