Ски уроци в междучасието
77287

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ски уроци в междучасието
  • Ски уроци в междучасието

Ученици от разградското училище „Васил Левски“ се учат да карат ски в междучасието. Това се случва между часовете в занималнята, 25 деца се редуват на 5 чифта ски – разказва възпитателят Добромир Бърдаров. 86-годишната му бивша учителка по физкултура Иванка Димитрова му помага със съвети.

…Ето показвам,  ако падна, никой няма да се смее, всички да застанат приклекнали, ръцете настрани, погледът – напред, ето така.

От 3 години за децата от група „Приказка“ в целодневното обучение в ОУ“Васил Левски“ в Разград междучасията в занималнята започват по този начин. Възпитателят Добромир Бърдаров разказва, че с децата заедно избрали пистата в училищния двор, изпробвали няколко хълмисти места, но се оказало, че точно до класната стая е най-удобния терен за обучение.

Преди 3 години децата в ОУ“Васил Левски“ започват да се учат да карали ски, карали са и шейна, сноуборд.



Постепенно чифтовете ски станали 5, помагали родители. Със съвети към своя пораснал ученик се включила и бившата учителка по физкултура Иванка Димитрова, която въпреки 86-годишната си възраст често на обществени начала се включва в дейности на училището.

Д. Бърдаров: Ски спортът създава навици, формира умения, прави децата дисциплинирани, научава ги да спазват правила.

Ив. Димитрова: Това е закаляване, спорт, емоции. Малко е трудно със ските, обещали са ми от едно място. Учете се, ще ви трябва, плуване, ски, бягане са много важни дисциплини.

Интересът към „Ски междучасието“, както децата наричат инициативата, се повишава, и освен децата от трети и четвърти клас, които посещават занималнята, искат вда се включат и други.

Сред децата, които са се научили на карат ски в междучасието, е и гордостта на училището. 10-годишната призьорка от „Детската Евровизия“ Крисия първа разказа в национален ефир в „Шоуто на Слави“ за разградското ски междучасие.

И докато децата и учителите им разказват за любимото си снежно занимание, идва време за ски междучасието и инструктажа преди него.

Чуйте още от прикачения звуков файл.