Под мотото „Заедно можем много“ деца от Разград отново помагат на свой връстник.

Най-масовото и публично събитие от кампанията за подпомагане на лечението на 12-годишно момче от ОУ“Н.Й.Вапцаров“ бе днес на площада пред Общинския културен център. Хладното и преддъждовно време не отказа организаторите, участниците и хората, решили да сторят добро.

Събитието започна с два базара и изложба, подредени на площада. Повечето експонати от базара са произведени от тийнейджъри от ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“, откъдето тръгва кампанията – разказаха основните организатори Рая Кьосева и Антони Митев от 10“а“ клас. Те са бивши ученици на учителката по английски език Мирела Марчева, чийто син е болното момче.

На базара имаше над 250 ръчно изработени бижута; повече от 200 картички, които имаше възможност, след като се закупят, да се надпишат с послание до болното дете и по-късно да му се предадат; сладки, приготвени от деца и родители и предоставени от сладкарски цех „Йоана“; цветя, предоставени от ОП“Паркстрой“, календари на „Green ladies“, предоставени от фен фракцията на „Лудогорец“. Най-скъпото изделие за продажба бе макет на кораб за 25 лв., а най-евтиното – бонбони с форма на сърце за 0,50 лв. В изложбата пък имаше картини и фотографии на деца от  гимназията.

В концерта участваха деца от всички танцови и музикални формации в града. Сред тях и двамата участници в телевизионното шоу „Големите надежди“ Даяна Гиргинова и Павел Матеев, пяха още: Йоана Стоянова, Мартин Пенев, Пламена Петрова и Васил Петров. С танци в концерта участваха: танцова формация „Лудогорче“, Пресияна Павлова и Каспър, Виктория Матеева, Стефани Шопова, „Chaus crew“.



Освен певците и танцьорите в концерта се включиха и клоунът Пепе и младите актьори от театрална формация „Импулс“.

В няколко касички се събираха пари за добрата кауза. Колко са ще бъде обявено в понеделник. Още преди концерта обаче вече бяха събрани 5000 лв. – съобщиха Рая и Антони. Това е станало с касички по училищата и преди футболния мач „Лудогорец“ – „Левски“, както от лични дарения. В подкрепа на каузата „Заедно можем много“ по същото време, в което се провеждаше концерта, имаше и футболен турнир на площадката на Селскостопанската гимназия.