Десетки пловдивски ветеринари се събраха на протест
73954

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Десетки пловдивски ветеринари се събраха на протест
  • Десетки пловдивски ветеринари се събраха на протест

Десетки ветеринари протестираха пред сградата на Агенцията по храните в Пловдив. Те заявиха, че са принудени да се откажат от практикуването на профилактичната си дейност за селскостопанските животни. Сред протестиращите бе и бившият директор на пловдивската Агенция по храните д-р Светозар Василев.

Нито един ветеринар не е подписал договор с Областната агенция по безопасност на храните за изпълнение на Държавната профилактична програма за селскостопанските животни. Това заяви д-р Вяра Гришина от пловдивската колегия на Българския ветеринарен съюз.

Тя връчи протестна нота на директора на пловдивската агенция по храните. Ветеринарните лекари смятат, че не трябва профилактиката, прегледите и изследванията по животните в 205 населени места в Пловдивска област да се поеме от 20 държавни служители.

Пред журналисти директорът д-р Иван Шиков заяви, че изпълнява дадените разпореждания за действие и след изтичането на крайния срок за подписване на договорите ще се премине към изключване на достъпа им до информационната система.



Чуйте повече в аудиофайловете