От 21 до 24 август на бреговете на язовир голям Беглик за шести път ще бъдат провокирани традиционните гледни точки към начина ни на живот, културата ни на потребление, системата, в която функционираме и музикалните ни вкусове.

Беглика Фест бележи голямото си завръщане с послание за демокрация на участието и силата на колективния интелект да решава предизвикателства. Горското събитие на годината и любимо преживяване на хиляди различно-мислещи се превръща все повече в творение на публиката си, съобщават организаторите.

Специална беглишка валута ще бележи и визията на фестивала за преосмисляне на икономическата ни система, което фестивалът отразява в най-новата си инициатива заедно с Фабрика за идеи - Форум Метаморфози. Иновативният форум ще бъде „изложение” на всевъзможни форми, които стимулират колективна креативност и обща интелигентност по горещи и актуални въпроси от сферите още на културата и образованието.

Освен всичко това програмата, създадена от публиката, която можеше да подаде свои предложения до края на юли, включва куклен и танцов театър, акрибатика, въжена градина и безброй работилници. През цялото време всеки, който иска ще има и достъп до разнообразни форми на транспорт - сал-къща, планински велосипеди и (не)обикновени каяци.



Голямата музикална сцена акцентира на необикновени комбинации от култури и жанрове. Звуците на ирландско бузуки, българска тамбура и гъдулка, ориенталски бендир и персийски уд хармонично ще се слеят в едно с вибрацията на латински, унгарски, староарабски, шведски, старопортугалски и български езици в музикалния проект ERINEY. Тяхната музика е ювелирна плетеница от западноевропейска средновековна музика, балкански фолклор и ориенталски орнаменти.

Гостите на фестивала ще имат и необикновено преживяване, докосвайки се до новия проект БЕЛОНОГА, който носи преосмисленото и осъвременено звучене на българския фолклор. В дръзка комбинация от таланти Беглика ще бъде домакин и на изгряващата звезда на новия проект на световния бийтбокс шампион - Александър Деянов-Skiller и Павел Терзийски-VOXBOX.

Публиката ще бъде предизвикана да излезе от зоната си на комфорт и да остави автомобилите си на язовирната стена и използва водните таксита на фестивала, които са по-екстравагантни от миналите години, но как и защо ще разберат само тези, които дойдат на бреговете на язовир Голям Беглик в края на август.