Нови 10 свидетели бяха разпитани днес на заседанието в Кюстендилски окръжен съд по делото срещу "братя Галеви" и петимата им приближени, за ръководене и организиране на престъпна група. Не се яви призования Фьодор Фьодоров-Федята, който бил с променен адрес и кметът на Сапарева баня Сашо Иванов, който  е ангажиран с откриващите се днес празници в общината.

Една от свидетелките каза, че мъжката част от компанията на рождения й ден е била пребита от хора на "братя Галеви", защото отказ да плати надписана с 50 лв. сметка. Свидетелката Димитринка Гьошева заяви, че е била застъпник на кандидата за кмет на Дупница, на "братя Галеви" - Атанас Янев.

На заседанието се стигна и до очна ставка, между таксиметровия бос и основен свидетел Пламен Миланов и бивша негова служителка. Миланов заяви в предишно заседание, че е бил рекетиран да плаща "такса спокойствие" за таксиметровите си коли. Цанка Ранчева нарече това- "нагла лъжа".

Свидетели казаха днес, че не са чули за плащане на рекет за таксиметровите пиаци.

Освободеният наскоро от ареста с решение на Софийския апелативен съд, Владимир Ангелов-Стъклето се оплака, че не са му върнати от ареста мобилните телефони, лични документи и ключове.



На днешното заседание на съда не се яви адвоката на гражданските ищци - Антон Сираков. Съдия Мирослав Начев обяви, че делото продължава на 7-ми и 28-ми юни.