Борисов пожела успех на Лука Модрич за финала на Шампионската лига
97535

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Борисов пожела успех на Лука Модрич за финала на Шампионската лига
  • Борисов пожела успех на Лука Модрич за финала на Шампионската лига
Премиерът Бойко Борисов пристигна на посещение в Хърватия. В Загреб Борисов се срещна с хърватския си колега Андрей Пленкович. По-късно днес българският премиер ще се отправи към украинската столица Киев.
 
Изпълнението на критериите за влизането в Шенген и в Еврозоната, както и работата за запазване на мира на Балканите са основните теми, обсъдени по време на днешната среща на българския премиер с хърватския му колега Андрей Пленкович. Премиерът домакин подчерта, че България е по-напреднала в изпълнението на критериите за Шенгенското пространство, а за Хърватия целта е до 2020 г. да финализира това изпълнение. Колкото до влизането в Еврозоната Пленкович изрази очакване това да се случи в близките години.

Премиерът пътува за Хърватия, после заминава и в Украйна

Българският министър-председател акцентира върху темата за запазване на мира на Балканите, недопускане на напрежение в Босна и Херцеговина и в Косово, както и решаване на спора за името между Македония и Гърция. Борисов заяви, че е нужна подкрепата на Хърватия като предстоящ по-следващ председател на Съвета на Европейския съюз за тези процеси в държавите от Западните Балкани.

ГАЛЕРИЯ: Откриха паметник на Вазов на известната Алея на поетите в парка Бундек 


Българският премиер пожела успех на хърватския футболист от "Реал Мадрид" Лука Модрич по време на финала на Шампионската лига срещу отбора на "Ливърпул", който ще бъде тази вечер в украинската столица Киев

Реал Мадрид - Ливърпул: Кой ще триумфира в Шампионската лига?

Малко след това премиерът Борисов откри паметник на патриарха на българската литература Иван Вазов в парка Бундек. Паметникът се намира на т.нар. Алея на поетите, където са разположени паметници на Александър Пушкин и Сергей Есенин.