Премиерът Бойко Борисов и хърватския му колега Андрей Пленкович
  Премиерът Бойко Борисов и хърватския му колега Андрей Пленкович / БГНЕС
Борисов пожела успех на Лука Модрич за финала на Шампионската лига
97535
Борисов пожела успех на Лука Модрич за финала на Шампионската лига
  • Борисов пожела успех на Лука Модрич за финала на Шампионската лига
Премиерът Бойко Борисов пристигна на посещение в Хърватия. В Загреб Борисов се срещна с хърватския си колега Андрей Пленкович. По-късно днес българският премиер ще се отправи към украинската столица Киев.
 
Изпълнението на критериите за влизането в Шенген и в Еврозоната, както и работата за запазване на мира на Балканите са основните теми, обсъдени по време на днешната среща на българския премиер с хърватския му колега Андрей Пленкович. Премиерът домакин подчерта, че България е по-напреднала в изпълнението на критериите за Шенгенското пространство, а за Хърватия целта е до 2020 г. да финализира това изпълнение. Колкото до влизането в Еврозоната Пленкович изрази очакване това да се случи в близките години.

Премиерът пътува за Хърватия, после заминава и в Украйна

Борисов в Загреб
БГНЕС

Българският министър-председател акцентира върху темата за запазване на мира на Балканите, недопускане на напрежение в Босна и Херцеговина и в Косово, както и решаване на спора за името между Македония и Гърция. Борисов заяви, че е нужна подкрепата на Хърватия като предстоящ по-следващ председател на Съвета на Европейския съюз за тези процеси в държавите от Западните Балкани.

ГАЛЕРИЯ: Откриха паметник на Вазов на известната Алея на поетите в парка Бундек

Премиерът Борисов откри паметник на патриарха на българската литература Иван Вазов в парка Бундек в Загреб
Елена Бейкова, Дарик радио


Българският премиер пожела успех на хърватския футболист от "Реал Мадрид" Лука Модрич по време на финала на Шампионската лига срещу отбора на "Ливърпул", който ще бъде тази вечер в украинската столица Киев

Реал Мадрид - Ливърпул: Кой ще триумфира в Шампионската лига?

Малко след това премиерът Борисов откри паметник на патриарха на българската литература Иван Вазов в парка Бундек. Паметникът се намира на т.нар. Алея на поетите, където са разположени паметници на Александър Пушкин и Сергей Есенин.