От "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) са готови след изборите да работят отново с ГЕРБ, но при условие, че Делян Пеевски не участва в преговорите и се довърши споразумението, провалило ротацията.

Това заявиха в Пловдив съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов и акад. Николай Денков от "Продължаваме Промяната".

Петков: Борисов има голям врат, на който г-н Пеевски е увиснал и го задушава

По думите на Денков по споразумението е имало няколко елемента за дискусия и съгласие по голяма част от него. "Ако успеем да ги изгладим, ще можем да управляваме заедно по него", посочи той.

Пеевски отговори на Петков: Той е като един пудел, който ще драска по вратата на Борисов в Банкя 


"Пеевски участваше в процесите през вратата на ГЕРБ и допринесе за провала на ротацията", коментира от своя страна ген. Атанасов. Според него основната причина да отидем на предсрочни парламентарни избори е "властовата абстиненция, която беше обхванала нашите партньори от ГЕРБ".

Според Атанас Атанасов след промените в Конституцията на практика ГЕРБ и ДПС са взели служебната изпълнителна власт. "Имаме марионетно правителство на Главчев, което провежда целенасочена кадрова чистка с разполагане на верни на ГЕРБ и ДПС кадри на възлови места, с основна цел да осигурят чадър над купувачите на гласове на предстоящите избори", смята съпредседателят на ДБ.

Правителството смени шестима областни управители

Като пример той посочи смяната на няколко областни управители, сред които тези на Русе и София. По думите му на постовете сега са назначени хора от ГЕРБ.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Ирина Шопова/БТА