Метаболизмът е процесът, по който тялото преобразува храната в енергия. Засилването на метаболизма може да помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние.

Ето няколко съвета как да засилите метаболизма си:

1. Пийте повече вода

Пиенето на достатъчно вода е от съществено значение за поддържане на здрав метаболизъм. Вода помага на организма да изгаря калории по-ефективно и да премахва токсините.

2. Упражнения

Физическата активност е ключът към засилване на метаболизма. Кардио упражнения като бягане, плуване или колоездене могат да увеличат скоростта на метаболизма и да помогнат за изгаряне на повече калории.

3. Консумация на протеини

Протеините са важни за изграждането на мускулна маса, която е ключът към засилване на метаболизма. Включете храни богати на протеини като пилешко месо, риба, яйца и ядки във вашата диета.


4. Наспивайте се добре 

За никого не е изненада, че добрият нощен сън е много важен за нашия метаболизъм. Липсата му увеличава риска от затлъстяване. 

5. Хапвайте регулярно

Може би вече сте чували това, но регулярното хранене на около 3-4 часа поддържа кръвната захар стабилна, следователно хормоналните нива са стабилни. По този начин няма да чувствате подуване и тежест в стомаха.