Пряко включване на Деница Иванова от конгреса на АБВ
92101

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Пряко включване на Деница Иванова от конгреса на АБВ

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Първанов: Няма да окача бутонките на пирона
  • Пряко включване на Деница Иванова от конгреса на АБВ
  • Първанов: Няма да окача бутонките на пирона

Председателят на АБВ Георги Първанов се оттегли от лидерския пост в партията. Той обаче заяви, че това не е неговият бенефисен мач и "няма да окачи бутонките на пирона".

Първанов: Оттеглям се от председателския пост на АБВ

"Днес аз се оттеглям от оперативната политика, тоест няма да заемам ръководни постове. Имам лични причини, които не смятам да коментирам. Имам обаче и важни политически мотиви. Най-важното е, че след 25 години в политиката мога да кажа, че сега просто е друга политическата епоха. Случи се така, че размишлявайки тези дни, около 10 януари видях много предавания, филми, медийни събития, които ме върнаха към времето, в което току-що бях избран за партиен председател. Тогава партийната централа остана без ток, парно и телефони. Трябваше да прекарвам там ден и нощ буквално, докато отвън ни атакуваха, хвърчаха павета. Имаше тежки барикади, но се знаеше кой от коя страна на барикадата е. Днес е друго, барикадите са навсякъде - в парламента, в душите ни. Сега ни атакуват с павета-думи, с павета-компромати", каза Първанов.

Той призна, че най-много го е заболяло от поръчковата информация, че ще напусне АБВ.

Константин Проданов е новият лидер на АБВ

Първанов посочи, че е "вградил сянката си в АБВ" и ще даде всичко от себе си за нейния успех. "Казано на спортен език, скъпи приятели, днес не е моят бенефисен мач, няма да окача бутонките на пирона", каза той.



Румен Петков: Промяната ще започне с АБВ

В момента се провежда Втората сесия на Втория конгрес на АБВ, като предстои да бъде избран нов лидер и да бъдат направени и промени в ръководството.