Двама нови обвиняеми са привлечени по делото срещу кмета на Тетевен Милен Милев, съобщи говорителят на Ловешката окръжна прокуратура Кирил Петров. Те са главният счетоводител на общинската администрация в планинския град Ирена Тихолова и приятелката на градоначалника Биляна Драгомирова.

Милев и тримата му заместници бяха задържани на 17 март 2014 г. Прокуратурата повдигна обвинения на него и Детелин Пърлев. Тетевенският кмет ще отговаря за присвояване на обществени средства, след като такова обвинение му бе предявено в началото на декември м.г. Дотогава обвинението бе за престъпление по служба.

На Пърлев и Тихолова преди дни са повдигнати коригирани обвинения - използване на служебно положение за набавяне имотна облага в полза на трето лице.

Третото лице е фирмата, свързана с близки на приятелката на Милев Биляна, с която той живеел на семейни начала. Дружеството е спечелило повечето от обществените поръчки за доставка на храни в общински детски заведения. Нарушения именно при тези поръчки предшестват ареста на управниците в Тетевен.



На Драгомирова са повдигнати обвинения за това, че се е възползвала от документи с невярно съдържание, уточни Кирил Петров. Ако младата жена бъде призната за виновна, я грозят до две години затвор. Пърлев и Тихолова пък могат да получат до три години „на топло”.

В 10-дневен срок ще бъде предявено разследването по делото срещу тетевенския кмет и компания, обвинителният акт следва да бъде изготвен в едномесечен срок, обясни говорителят на прокуратурата в Ловеч. В очакване на съдебния процес Милен Милев е с мярка за неотклонение парична гаранция.