Спецзвена ще следят за шума по морето това лято
86871

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Спецзвена ще следят за шума по морето това лято

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Спецзвена ще следят за шума по морето това лято
  • Спецзвена ще следят за шума по морето това лято
  • Спецзвена ще следят за шума по морето това лято

Специални звена ще следят за шума по морето през лятото. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова в „Седмицата" на Дарик. По думите й за активния летен сезон ще бъдат създавани изнесените звена, които да контролират шума.

В тях ще влизат представители на районните здравни инспекции, МВР и общинска полиция, които ще са разположени 24 часа в курортите. Часът, в който трябва да спира музиката, е различен в зависимост от наредбата на общината, но обикновено съвпада с регламентирания от закона - 23.00 часа, уточни тя.

320 000 българи ще намерят препитание в морските курорти

Ангелкова се похвали с 15% ръст на туристи по време на почивните дни около великденските празници. 350 000-400 000 чужденци са посетили България през празничните дни по Великден. Основната част от чуждите туристи са от съседни страни и най-много от Румъния, каза министърът. За почивните дни около 24 май отново се очаква ръст на туристите. Министърът напомни, че в края на май са празниците на розата в Карлово и Казанлък, които традиционно привличат голям интерес.

Без места по Черноморието през юли и август?

Постигнат е ръст от 4.5 на сто на туристите през зимния сезон, каза още Ангелкова, като напомни, че преди година той е бил 8 на сто, а сега са привлечени дори повече туристи отколкото през миналата зима. "Зимният туризъм придобива все по-голяма популярност навън", подчерта тя.



Къде ще почиват туристите в България това лято

По повод сътресенията в правителството след оттеглянето на АБВ, тя коментира, че ГЕРБ няма да е причина за предсрочни избори.