Овладян е епидемичният взрив в Дома за възрастни с умствена изостаналост в село Маленово
Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в област Ямбол е 327 на 100 хиляди души население, което е над средната за страната - 270 на 100 хиляди души.

Овладян е епидемичният взрив в Дома за възрастни с умствена изостаналост в село Маленово. Това съобщи на брифинг директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Радостина Калчева.

Скъсяват COVID карантината у нас

Новите случаи в областта през последното денонощие са 40, а за последните две седмици - 375. Активните носители на инфекцията са 722-ма. Хоспитализирани са 25-ма заболели, от които шестима са на интензивно лечение, но са в болници извън Ямбол - Пловдив, София и Стара Загора.

"Останалите 19 пациенти с коронавирус се лекуват в областната болница „Св. Пантелеймон“ в Ямбол. Заболеваемостта в областта бележи т. нар плато и се очаква да започне спад", каза директорът на РЗИ.

"Няма нови случаи в Дома за възрастни с умствена изостаналост в село Маленово, община Стралджа. Там бяха установени 14 заболели сред настанените. Всички те са били имунизирани и вирусът е протекъл леко или безсимптомно. На 17 август изтича 10-дневната карантина в социалната институция", каза още д-р Калчева.
БТА