/ ThinkStock/Getty Images
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие в организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация в страната и чужбина.

Трима българи са осъдени в Лондон за сексуална експлоатация

Обвинените са задържани на 13 ноември при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП във Враца и региона, съобщиха от прокуратурата.

Оставиха в ареста тримата, склонявали за проституция в България и чужбина

При извършените лични обиски и претърсвания на адреси, в т.ч. в помещения, където са предлагани сексуални услуги, са намерени и иззети телефони, сим-карти, лаптоп, дебитни и кредитни карти, 7000 лева в брой, аксесоари. Събраните доказателства сочат, че групата е действала от март 2012 г.

Сводниците от Бургас склонявали проститутки със секс записи (СНИМКИ/ВИДЕО)

Набирала е жени от региона и е осигурявала помещенията, в които да проституират. Част от жените са били предлагани и транспортирани и зад граница - в Република Италия.

Задържаха чичо и племенник за сводничество

С постановления на наблюдаващия прокурор на тримата е наложено задържане до 72 часа. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на най-строгата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.