/ община Стара Загора
При реализация по неотложност след четиримесечна разработка на Районната прокуратура в Разград и ОД на МВР, са задържани чичо и племенник, набирали и транспортирали жени с цел сексуална експлоатация, както и за склоняването им към блудствени действия и съвкупление. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна.

Варненец, осъден за сводничество във Франция, ще лежи в български затвор

В ареста с постановление на наблюдаващия делото прокурор от Районната прокуратура са 43-годишният мъж и племенникът му на 21 години. Срещу двамата е образувано и дело за пране на пари, което се води в Окръжната прокуратура в Разград.

Престъпната дейност на двамата обвиняеми е наблюдавана от разследващите четири месеца. Вътрешният трафик на жени с цел сексуална експлоатация, както и набирането и склоняването им към развратни действия е продължила от началото на годината до 14 август.

Още 3 години зад решетките за двама затворници заради кражба на телефон от сводник

Тогава под ръководството на Районната прокуратура в Разград се е пристъпило по неотложност към реализация на разработката. Извършени са претърсвания и изземвания на няколко адреса в различни градове. В къщите на двамата обвиняеми са иззети около 700 грама злато. Сводниците управлявали ново „Ауди“ и изплатено на лизинг „БМВ“.

Всеки от двамата мъже работел с по две жени, които били използвани за развратни действия. Клиентите били набирани чрез обяви в интернет сайтове. В Разград и Хасково сводниците наели квартири, където се помещавали жените, набрани и склонени да проституират.

Имало ценоразпис за различните видове сексуални услуги. За един час се плащало около 120 лева, нестандартните желания се таксували доста по-скъпо. За редовни клиенти имало отстъпки.

3,8 години затвор и 20 хиляди лева глоба за сводничество

Заради опасността обвиняемите да се укрият, да извършат престъпление или да въздействат върху свидетелките по делото, както и да упражнят върху тях физическа или психическа принуда, Районната прокуратура в Разград ще внесе искане в съда за определяне на постоянни мерки за неотклонение  „Задържане под стража“ за двамата мъже.

За всяко от трите престъпление, в които Районната прокуратура в Разград ги е привлякла като обвиняеми, се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години и глоба в различни размери.