Двама маскирани и въоръжени мъже нападнаха касов център във Враца и го ограбиха. Това станало около 19 часа. Помещението тъкмо напуснали последните клиенти и касиерките разговаряли помежду си.

Единият от нападателите отворил вратата и с нож в ръка поискал да му дадат парите. Другият останал да пази навън. Прибрали парите в найлонов плик и избягали в неизвестна посока. Престъпниците са били изключително груби.

Маскирани с ножове обраха офис за плащане на сметки във Враца (ВИДЕО)

„В 19.13 часа нахлуват двама маскирани, заплашват едната касиерка с нож и искат парите. 3988 лв липсват от касата. 4 охранителни камери са ги заснели”, споделя собственикът на офиса Ивайло Иванов.

Появиха се спекулации, че касиерките са съучастници в обира, тъй като не оказват съпротивление на крадците. Собственикът категорично отрече подобни твърдения.

Полицията вика фирмите, охраняващи банки след серия от обири в страната

„Касиерките са инструктирани, ако се случи такова нещо, да пазят здравето си и живота си. Така са инструктирани при започване на работа. И двете са доста разстроени. Едната дойде на работа, изглежда недоспала и изморена. Имаше много голям полицейски ресурс. Полицаи работиха тук до късно снощи. Предполагам, че ще ги заловят, не ми приличат на професионални крадци”, смята Иванов.
nova.bg