„Не пия, не знам дали това е моят дрегер”. Това заяви д-р Диана Димова от Спешна помощ – Враца пред NOVA.

Тя беше обвинена от близките на 3-годишно дете, което почина при катастрофа, че във фаталния ден е пристигнала на мястото на инцидента пияна. По-късно това показа и тест с дрегер. Директорът на центъра обяви, че резултатът от дрегера е 1,44 промила.

Д-р Димова продължава да твърди, че не е употребявала алкохол и дори не е подписвала протокол за теста. „Аз отивам на работа и се прибирам с кола. Не мога да си позволя такова нещо”, каза д-р Димова.

Медици от Спешна помощ в защита на лекарката от Враца: Не сме я виждали да пие алкохол

На въпрос за резултатите от дрегера, тя каза: „Не знам дали е моят дрегер”. Запитана дали има предвид, че може да е подменен тестът, тя каза: „Именно”.

Относно лекарствата, които приема, д-р Димова каза, че е възможно те да са дали положителния резултат. Взимала лекарства, включително и морфинови. В деня на катастрофата обаче не е приемала никакви медикаменти.

Лекарка от Спешна помощ при катастрофата край Враца е употребила алкохол

Когато пристигнала на мястото на катастрофата, детето е било мъртво, казва д-р Димова. „Отидохме много бързо, бяхме преди полицията и пожарната. Заварихме доста хора на място. Помолихме да бъде вдигната колата, за да извадим детето. То беше извадено и сложено в линейката без жизнени показатели. Имаше травми по главата, не дишаше. Аз, сестрата и шофьорът на линейката действахме”, каза тя и посочи, че не знае защо се сипят обвинения срещу нея.

Повече гледайте във видеото. 
NOVA