Една от лекарките, пристигнали на мястото на катастрофата със загинало дете във Врачанско във вторник, е била употребила алкохол. Това показал тест, направен на медика след сигнал от близките на жертвата, съобщи NOVA.

На мястото на инцидента – отсечката между Враца и село Лиляче, пристигнали две линейки. В една от тях пътувала пияната лекарка.

С тежки травми, но в стабилно състояние е майката на загиналото дете, предаде Агенция "Фокус“.

От пресцентъра на МВР-Враца излязоха с официална информация за тежкия инцидент. Там се посочва, че снощи, около 18:55ч. на пътя между Враца и Криводол е самокатастрофирал лек автомобил, управляван от 20-годишен жител на село Нефела, правоспособен водач.

Малко дете е загинало в тежка катастрофа край Враца

Предполага се, че мъжът е карал с превишена скорост. Той е пострадал при опит с глава да разбие стъкло на входа на Спешния център след новината за смъртта на детето му. Семейството има претенции към лекарския екип, отзовал се на сигнала.

„По данни на екипа детето е било починало още на място. Повиках бащата и дядото и лично на тях им съобщих за смъртта. По регламент, когато има смъртен случай в линейка, трябва да стои два часа в нея и след това да се свали в Съдебна медицина”, обясни д-р Теодора Генова.

„Защо не ни кажат къде е детето. Ние знаем, че е починало - но къде е? Нито сме го видели, нито са ни питали как се казва - нищо”, посочиха близките.

Очакват се и резултатите от аутопсията на 3-годишното дете, което ще даде яснота къде е настъпила смъртта и дали е възможно да бъде спасено от медиците, както твърдят близките на семейството, съобщи БНТ.

Здравният министър Асен Меджидиев също коментира темата днес на правителствено заседание.

Екипите на Бърза помощ във Враца са дошли навреме, реагирали са достатъчно адекватно. Лекарят също е реагирал в ситуацията. Това какви са алкохолните проби – аз нямам никакви резултати и нямам информация. Нямам информация за потвърдени получени такива проби“, посочи Меджидиев.

Припомняме, че вчера при катастрофата загина 3-годишно дете, а майката беше транспортирана в болницата във Враца

Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.

 
NOVA, Фокус, БНТ