/ Дарик, архив
Огромно количество заявления за кандидатстване за работа са били подадени в нов строителен хипермаркет, който предстои да бъде открит във Враца. За 70 обявени свободни позиции заявления са подали 1200 врачани.

Правителството отпусна над 10 милиона лева за общини във Врачанско

Работодателите са били изненадани от огромния интерес. Те очаквали кандидатите да са около 300 - 400. Подборът на толкова много хора се оказал истинско предизвикателство. Не малка част от кандидатите за работа били врачани, които работели сега в големите заводи в Ботевград и Мездра, защото искали да се върнат в града.

Хората били привлечени от добрите предложения за заплати и бонуси. Средната заплата в новия строителен хипермаркет щяла да бъде около 770 лева. Плюс нея работникът ще получава също бонуси за оборот в магазина и други социални придобивки като купони за храна.

Първа акция на Обществения дарителски фонд във Враца

От магазина обаче търсели предимно мъже, заради естеството на работата, а болшинството кандидати били жени. Вече са избрани 25 човека за бъдещия екип във Враца, които в момента се обучават в други магазини от тази верига.