/ ОДФ Враца
Общо 2 823 лева са събрани на благотворителна вечер, организирана от Обществен дарителски фонд за Враца. Събитието се проведе в сряда, в ресторанта на хотел „Лева”.

Фондация „Америка за България“ дарява 150 000 лв. за иновативни проекти във Враца

Това е и първата дарителска акция, организирана от ОДФ за Враца под надслов „Обособяване на зони за четене във всяко училище от община Враца”, съобщи председателят на фонда Емилиян Кадийски. Средствата ще се използват за изграждане на зони за четене чрез къщички за размяна на книги и организиране на дейности за насърчаване на четенето.

Общественият дарителски фонд "За Враца" получи голямо дарение

Събитието уважиха кметът на Враца Калин Каменов, над 40 общественици и представители на бизнеса, както и приятели, и съмишленици на ОДФ. В програмата се включиха талантливи ученици от училища в града.

ОДФ Враца
netinfo

Накрая на вечерта стана ясно, че 10 от къщичките намериха и своите осиновители. Средства за изграждането на зоните дариха „Broadway pass”, Сдружение „Вестители 2007”, Училищно настоятелство „Ентусиасти” към ППМГ „Акад. Иван Ценов”, „Строител Криводол” ЕООД, „Гергьовче” ООД, „Инвейтикс” ООД, „ПетроффСофт” ЕООД, „Алпла - Чернокожев” ЕООД, „Ташев-транс” ООД, юристите и магистратите от Враца.

Набирането на дарения продължава с благотворителен базар „Коледни вълшебства”, организиран от доброволци и ученици. Той ще се проведе в дните от 17 до 21 декември на площад „Христо Ботев”. Събраните средства също  ще се използват за изграждане на зоните за четене.

ОДФ Враца
netinfo

Средства може да се даряват и чрез банковата сметка на ОДФ:
Райфайзен банк
BG14RZBB91551009899218
SWIFT/BIC: RZBBBGSF
Основание: „Обособяване на зони за четене във всяко училище от община Враца“.
ОДФ Враца