/ iStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж на 33 години за извършено от него, при условията на опасен рецидив - грабеж, съобщиха от прокуратурата.

Окончателно: Осем години затвор за грабеж на жена в Петрич

На 24 май, И.З. - шофьор международни превози, паркирал управлявания от него товарен автомобил в района на крайпътен комплекс „Дилижанс“ в Северна промишлена зона във Видин. След 17:00 часа, мъжът се хранел в намиращия се наблизо ресторант. Към него се присъединили негови колеги, заедно консумирали алкохол.

Няколко часа по-късно, след като неговите познати се прибрали за почивка, З. останал в заведението. Запознал се с други посетители, сред които бил М.М. Първоначално тонът на разговора помежду им бил нормален, но впоследствие възникнал конфликт, който продължил навън.

И.З. направил опит да избяга в посока към крайпътния комплекс, но М. го настигнал, спънал и нанесъл удари с крак в областта на главата и по цялото тяло. В един момент пострадалият изгубил съзнание.

Затвор за многократно осъждана жена, извършила грабеж

Впоследствие обаче, след като дошъл на себе си, установил липсата на мобилния си телефон, ключовете от камиона, визитник с документи, както и златната верижка с кръстче и плочка във форма на свитък.

В хода на разследването в дома на обвиняемия в жк „Химик“ във Видин, непосредствено след извършеното престъпление, са били намерени и по надлежен ред иззети вещите на пострадалия З.

Оставиха в ареста мъж, нападнал и ограбил 95-годишен мъж

От заключението на изготвената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че на И.З., е било причинено временно разстройство на здравето, неопасно за живота - контузия на главата, счупване на костите на носа, без разместване, хематоми на клепачите, подконюнктивални кръвоизливи, охлузвания по цялото тяло.

М.М. е бил привлечен към наказателна отговорност за извършен от него грабеж. Той е осъждан за тежки умишлени престъпления, като от изтърпяване на последното му наложено наказание до деня, в който ограбил З., не са изтекли пет години.