/ Община Видин
Юбилейното издание бе открито официално тази вечер от заместник-кмета на Община Видин Борислава Борисова сред стените на средновековната крепост „Баба Вида“.

От сцената на Летния театър тя поздрави зрителите, дошли за началото на фестивалните събития. „Искам да изкажа своето удовлетворение от факта, че намеренията на общинското ръководство да превърнат красивия ни град във фестивална сцена през цялото лято, се увенчават с успех.

Традиционният видински панаир ще бъде възстановен

Освен традиционните събития, през последните две години организирахме успешно още няколко нови фестивала като Младежкия „Summer Vibes Festival“, фолклорния “Синия Дунав“, Летните музикални празници и други“, каза тя.

И подчерта, че за пореден път във Видин ще си дадат среща модерни и традиционни изкуства и много талантливи творци ще зарадват със своите изяви видинчани и гостите на града.

Общиан Видин


От името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и от свое име Борисова пожела успех на всички участници в юбилейното издание. Началото на Десетия фестивал постави Симфониета - Видин с концерта „Дунавски валс“, под диригентството на Свилен Симеонов. Публиката бурно аплодира оркестрантите, които изпълниха популярни и обичани валсове и маршове.
 
Програмата на фестивала продължава утре с театрална работилница за деца под наслов „Първи стъпки на сцена“, от 10:30 часа, до БиблиоПощата.

От 19:00 часа, на сцената на крепостта „Баба Вида” Градски духов оркестър ще представи „Музиката на 80-те и 90-те“, а от 19:40 часа е моноспектакълът „Страсти Илиеви“ на Иван Рангелов.

Входът за всички събития в рамките на фестивала „Дунавски вълни“ е свободен.