Златен ключ за Областна администрация, РИОСВ - с награда за добро обслужване
Златен ключ за Областна администрация, РИОСВ - с награда за добро обслужване / netinfo

Призът „Златен ключ” за най-добра уеб-страница получи Областната администрация във В.Търново. Наградата бе връчена на областния управител Тошко Никифоров от министъра на държавната администрация Николай Василев по случай Международния ден на правото да знам - 28 септември.

Мотивите за присъждане на първата награда са обновената секция за обществена информация, рубриката „Експертът съветва”, възможността за подаване на сигнали по електронен път и за изтегляне на образци на заявления. Страницата на Областна администрация действа от 2004 г., разработена е от екип на администрацията и „Граждански институт” – София.

Регионалната екоинспекция във Велико Търново бе отличена от министъра на държавната администрация Николай Василев за качествено обслужване на Национална конференция „Добрите практики в административното обслужване”.

Отличието се връчва заради изградения фронт-офис в регионалната инспекция по околна среда и води. На форума в София са били наградени десет централни, териториални и общински администрации от цялата страна.