/ Община Велико Търново
Във връзка с въведените противоепидемични мерки на територията на цялата страна Ви информираме, че услугите в домашна среда в Община Велико Търново ще се предоставят при следния режим:

Организират доставка на храни и лекарства за възрастни хора

Домашен социален патронаж - Велико Търново ще доставя храна до всички  потребители на комплексни услуги без промяна на графика и менюто. Всички служители на Домашен социален патронаж - Велико Търново, са обезпечени с маски и ръкавици, а съдовете, в които се предоставя храната, са щателно дезинфекцирани.

Домашните санитари в Звено за услуги в домашна среда към Домашен социален патронаж - Велико Търново, които предоставят почасови социални услуги в домашна среда, ще продължат да работят с потребителите, като се прецизират потребностите им с оглед тяхната безопасност.

Израелка с коронавирус карала ски в Банско, минала през летището в Пловдив

Всеки санитар е обезпечен с маски и ръкавици  и стриктно ще наблюдава състоянието на потребителите. Целта е своевременно предприемане на действия в случай на влошаване на здравословното състояние на лицето. Предвид епидемиологичната обстановка всеки потребител има право да откаже посещение в дома си от страна на санитарите с обаждане на тел. 062/619-245 и 061/17-20-53.

Специалистите от патронажната грижа - социални работници, психолог, медицински сестри и домашни санитари, назначени в Център за патронажна грижа ще продължат да работят с потребителите, като се прецизират потребностите им с оглед тяхната безопасност.

Всеки специалист е обезпечен с маски и ръкавици и стриктно ще наблюдава състоянието на потребителите, с цел своевременно предприемане на действия в случай на възникване на здравословен проблем.

5 нови случая на заразени с коронавирус у нас, 67 общо (ВИДЕО)

Предвид епидемиологичната обстановка всеки потребител има право да откаже посещение в дома си от страна на санитарите и медицинските сестри, с обаждане на тел. 0887/ 02-50- 50 - Пламена Николова и тел. 0887/ 13-50-50  Симона Стефанова.

Ситуацията се отразява на психическото състояние, особено при възрастните хора и хората с увреждания. Затова Център за социална рехабилитация и интеграция за възрастни и лица с увреждания над 18 години - Велико Търново, както и Център за социална рехабилитация и интеграция за лица с психични разстройства и лица с интелектуални затруднения - Велико Търново, предлага психологическа подкрепа на следните телефони: 062/ 65-13-58, 062/ 60-02-31 и 0885/ 016-126 – Маргарита Сариева.

ВАЖНИ СЪВЕТИ КЪМ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА УСЛУГИ ПРЕДОСТАВЯНИ В ДОМАШНА СРЕДА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО!

Два потвърдени случая на коронавирус в Банско

Не се доверявайте на хора, които се представят за общински служители, искащи да дезинфекцират жилището Ви! Домашен социален патронаж - Велико Търново, има осигурен достатъчен ресурс от хранителни продукти, за да не се прекъсва дейността. Не е нужно да предприемате действия по презапасяване с хранителни продукти.

Всички Вие искате да съберете децата и внуците си по определени поводи, но в този момент това е опасно най-вече за Вас! Разговорите с хора, на които имате доверие, могат да Ви помогнат! Свържете се с вашите близки и приятели по телефона, а празненствата оставете за по-късен период. Пазете както себе си, така децата и специалистите, които предоставят социални и здравни услуги в дома Ви, които са ежедневно с Вас. 

Проветрявайте домовете си често, пийте повече течности, пийте витамини и наблюдавайте състоянието си. Достатъчно често и продължително измивайте ръцете си с вода и сапун или с антибактериален дезинфектант. При нужда потърсете личен лекар, близък или се обърнете към лицето, което предоставя услуги в дома Ви.

Президент и премиер в един глас: Борбата днес е за всеки българин (ВИДЕО)

При всякакви въпроси, свързани с оказване на помощ и подкрепа на възрастните хора и хората с увреждания, може да се обръщате на тел. 062/ 619 220, 062/619 245 и 0887 392663.

Информация за противоепидемичните мерки, които се вземат в Детска млечна кухня срещу разпространението на COVID-19

Детска млечна кухня и всички пунктове за раздаване на храна към нея работят при строги противоепидемични мерки.
Във всеки пункт е поставен диспенсър с дезинфектант за клиентите.
Поставени са табели за спазване на дистанция между клиентите.
Осигурени са дезинфектанти и ЛПС за всички пунктове.
На всички работници в ДМК е направен инструктаж за строго спазване на личната хигиена и за хигиената на работното място.