Работна среща по програма Еразъм + в Прижгодзице, Полша
Работна среща по програма Еразъм + в Прижгодзице, Полша / netinfo
В периода 19 март – 25 март 2017 г. в Прижгодзице, Полша се проведе работна среща по проект „Кръгът на Web2.0 инструментите”, по програма Еразъм +. В срещата участваха училища от Турция (координатор на проекта), България, Румъния, Полша и Италия. Групата от СУ „Николай Катранов”, град Свищов се състоеше от Йорданка Илиева – преподавател по информатика и информационни технологии и координатор на проекта, Галя Иванова - преподавател по история и цивилизация и учениците от VII А клас – Борислава Божинова, Лора Георгиева, Магдалена Прашанова, Александър Диков и Георги Захариев. 

На 20 март се проведе тържество по посрещането ни и откриване на срещата. Разгледахме училището и ни въведоха в някои класни стаи. В една от компютърните зали полски ученик ни демонстрира възможностите на приложение за рисуване Devianart Muro. В следобеда на същия ден координаторите на всяка държава-партньор представиха досегашната си дейност за презентационните инструменти. 

На втория ден от срещата - 21 март, координаторите представиха национални електронни образователни портали и демонстрираха работа с тях. След това присъствахме на урок по английски език, демонстриращ възможностите на един полски електронен портал. Ние и нашите ученици взехме участие в онлайн състезание на тема „Традиционни храни“. В следобеда бе организирано състезание с инструмент Kahoot. Състезанието беше свързано с въпроси за Европа (столици, знамена, народни танци, известни личности и т.н.). Групите ученици бяха смесени – по едно дете от всяка държава. 

На третия ден 22 март посетихме много исторически и архитектурни забележителности в областта: замъка Голохов, Музеят на лесничейството и красивия Познан. В Познан бяхме очаровани от великолепието на катедралите "Св. Станислав" и "Свети Петър и Павел". Във втората са погребани основателите на полската държава Мешко и синът му Болеслав. 

Четвъртият ден беше отреден за културен обмен - традиционни народни танци и представяне на клипове с песни и танци на държавите-партньори. В следобедните часове се проведе семинар на тема "Инструменти за съхранение и облачни технологии". 
В семинара ученици и учители представиха инструментите си за онлайн съхраненение. От наша страна презентацията на английски език направи Александър Диков. 

На петият последен ден посетихме кмета и културния център. Там един ученик от всяка държава, както и някои от ръководителите, бяха облечени в традиционни полски носии и костюми. Посетихме и Ловния дворец в Антонин. Това е мястото, където е творил и живял Фредерик Шопен. В оставащото време нашите ученици имаха възможност да се включат и в различни спортни дейности. А ръководителите споделиха впечатленията си от срещата и обсъдиха бъдещите си дейности и предстоящата среща в Румъния.