/ МБАЛ "Свети Иван Рилски"-Горна Оряховица
Увеличението е второ по ред от началото на годината

"Заплатите на медицинския персонал в МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица са увеличени с до 10%, считано от 1 април". Това съобщи управителят на лечебното заведение д-р Иван Иванов.

Холандска фондация подари линейка и мобилен ехограф на горнооряховската болница

Решението за увеличението се дължи на това, че тази година субсидията от Министерство на здравеопазването е завишена със 175 000 лева в сравнение с миналогодишната.

"Получихме субсидия в размер на 230 хиляди лева за тази финансова година, като увеличението е съществено, коментира д-р Иванов. "Това е факт, благодарение на личното съдействие на кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев пред министър Ананиев", допълни той.

Спални чувалчета за новородени получи АГ отделението на горнооряховската болница

В момента средната брутна заплата в болницата е 1045 лева, като за лекарите тя е в размер на 1555 лева, а за медицинските специалисти - 945 лева. Това е второто увеличение на месечните възнаграждения в стационара за тази година. Преди това заплатите бяха вдигнати от 1 януари съобразно повишаването на минималната работна заплата.

За първи път от 12 години горнооряховската болница е на печалба

Припомняме, че за пръв път от 12 години общинската болница в Горна Оряховица приключи финансовата 2018 година на печалба. За три години, откакто МБАЛ се ръководи от д-р Иван Иванов, приходите са нараснали с над 1 милион лева. През 2015 година в болницата постъпленията за година са били в размер на 4 485 000 лева, а през 2018 г. са 5 470 000 лв.

Приключи ремонтът на три отделения в горнооряховската болница

За седем години просрочените задължения са намалели повече от 8 пъти. Докато през 2011 година те са били над 800 хиляди лева, в края на 2015 г. - 513 хиляди лева, в края на миналата година вече са 97 000 лева, като най-голям дял от тях са към доставчици на медикаменти.