/ ThinkStock/Getty Images
Темата на фестивала тази година са традициите
За четвърта поредна година сдружение “Рисувай с нас” кани малки и големи приятели и съмишленици на фестивал “Реката” в Свищов.

Предстои 62-то традиционно преплуване на река Дунав край Свищов

Темата на фестивала тази година са традициите, а разширеното издание ще се проведе в седмицата 5-11 август. Очаквайте любимите си занимания - традиционни приложни изкуства - събота и неделя, работилници, лятно кино - през цялата седмица, игри на открито и концерти.

Общиан Свищов

В програмата са предвидени две изложби - калиграфско изкуство с авторите Симеон Желев, Полита Караилиева и Петър Караилиев в културното пространство „Casa Verde“, и карикатурите на знаменития Александър Божинов в художествена галерия “Н. Павлович”. Изложбите ще бъдат придружени с демонстрации и интерактивни работилници.

Община Свищов е сред големите победители в класацията "Образцова община"

Партньорите ни от Българско общество “Пчела” - Лос Анджелис ще представят няколко филма на режисьорите Теодор Ушев и Богдан Дарев. В събота сме поверили акустичната вечер в ръцете на гостите ни Вяра Иванова и Джазмин Джоунс, а фестивалната седмица ще завърши с представление на любимите на свищовлии танцьори от арт-клуб “Творецът” и концерт на невероятните интерпретатори на народната ни музика “Оратница”. Подробности по дни, часове и локации, както и информация за участниците и другите събития, можете да откриете в страницата на фестивала.

Община Свищов домакинства събитие на Съвместния технически Секретариат

Фестивал „Реката“ в Свищов по традиция се организира с лични средства и доброволчески труд и има дарителска насоченост. Събраните средства ще бъдат дарени за каузи, свързани с местния културен живот и развитието на градската среда.

Желанието ни е да окуражим децата и техните семейства да се включват в подобни инициативи, докато творят и се забавляват заедно. Водени сме от убеждението, че направеното добро и споделеното изкуство се умножават и че дарителството има дълбоки корени в сърцето на всеки свищовец.

Министърът на културата Боил Банов се запозна отблизо с културното наследство на Свищов и даде старт на инвестиции за 2.8 млн. лв.

Призоваваме всички, които планират да посетят „Реката“, да покажат своята съпричастност като си купят фестивална гривничка. Притежателите й ще могат да ползват отстъпки в партниращите ни търговски обекти.