Община Свищов е сред големите победители в класацията на вестник "24 часа" за "Образцова община" в Северен централен район
Община Свищов е сред големите победители в класацията на вестник "24 часа" за "Образцова община" в Северен централен район / Община Свищов
Вестник "24 часа" приключи с класацията на мащабния национален проект - "Образцова община", за Северен централен район. На церемонията, която се проведе днес във Велико Търново бяха оповестени резултатите от проучването на "24 часа" сред 36-те общини в Северен централен район и бяха връчени отличия на най-образцовите сред тях. Община Свищов се нареди сред големите победители. Кметът на Свищов Генчо Генчев получи наградата в категория "Качество на живот", която му бе връчена за положените усилия за благоустройство, добри възможности за качествено образование, зелени площи, сигурност и културен живот в управляваната от него община.
 
На събитието присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, кметове на общини от региона, областни управители, представители на местния бизнес. Целта на мащабния проект "Образцова община" е да се откроят добрите практики в българските общини и да се направи обективно сравнение за тяхното развитие. Класацията е на база сбор от обективно измерими показатели за икономическо развитие, инфраструктура и качеството на живот.
 
На церемонията във Велико Търново днес бяха отличени общините, постигнали най-добри резултати като цялостно представяне, а също и в категориите “Качество на живот”, “Благосъстояние”, “Умен град” и “Градски дух”.