/ Община Свищов
Община Свищов кани всички жители и гости на града на 62-то масово преплуване на река Дунав, което ще се проведе от 9.00 часа, на 27 юли - събота при местността „Паметниците”, край Свищов.

Община Свищов е сред големите победители в класацията "Образцова община"

Всяка година, в разгара на лятото, в Свищов се провежда ежегодното масово преплуване на река Дунав. И тази година, в последната събота на месец юли, звено „Масова физкултура и спортна база” при община Свищов, съвместно с БЧК, организират традиционния празник свързан с плувния спорт. Преплуването на река Дунав няма състезателен характер и всички жители на общината го очакват с нетърпение. 

В деня на 62-то преплуване - 27 юли, от 8.30 часа всички заявили желание за участие плувци ще преминат медицински преглед, който ще се проведе на място. След прегледа, всички участници ще бъдат извозени с платформи (пароми) в близост до румънския бряг.

Петима души работят по общинската програма на Свищов за почистване и поддържане на инфраструктурата на града

От там, на групи ще преплуват близо километров участък до българския бряг на реката и ще финишират при историческата местност „Паметниците”. Грамоти за участие ще получат всички плувци, като по традиция ще бъдат отличени най-възрастният и най-младият от тях, както и семействата преплували заедно река Дунав.

И тази година спортната проява се провежда със съдействието на Министерство на отбраната (Командване на сухопътни войски), Военно подразделение 28 880 - Белене, Дирекция „Речен надзор” към Изпълнителна агенция „Морска администрация”, Регионална Дирекция „Гранична полиция”-Русе, ГПУ-Свищов, РУ-Свищов, МБАЛ-Свищов, както и звено „Сигурност и контрол” при община Свищов.