/ Община Велико Търново
Неотлъчно до Панов бе и неговото семейство
Даниел Панов официално започна третия си мандат като кмет на Велико Търново и Общината. Той положи клетва в емблематичния за българската държавност музей „Възраждане и Учредително събрание“, където преди 140 години е изработен и приет първият българския основен закон - Търновската конституция.

Новите кметове: Окончателни резултати при 100% обработени протоколи

Неотлъчно до Панов бе и неговото семейство.
Тържествената сесия бе открита от областния управител проф. Любомира Попова. Младите таланти от Вокална група „Пеещи камбанки“ изпълниха химните на България, Европейския съюз и на Велико Търново.

Веднага след това проф. Попова връчи клетвения лист на Панов. В духа на традицията временно изпълняващият длъжността кмет Снежана Данева-Иванова предаде на Даниел Панов огърлицата на Старата столица.

Церемонията бе уважена от общественици, бивши кметове на Велико Търново, почетни граждани, депутати, представители на академичната и образователната общност, на организации и сдружения.

Трети мандат за Даниел Панов в Търново, ГЕРБ няма да имат мнозинство в общинския съвет

Даниел Панов сподели, че вълнението и чувството на силна отговорност, която изпитва, са още по-силни заради символиката, която музей „Възраждане и Учредително събрание“ носи.

„Още преди 140 години първите ни законотворци са дали посоката, по която да върви България след Освобождението - към европейското развитие и прогреса. Наш дълг е да защитаваме този път пред Велико Търново.

Именно тази посока избраха великотърновци. Благодаря на всички съграждани за подкрепата и доверието - те са огромна морална опора и много голям политически капитал. Всеки глас за мен е дълг и отговорност“, обърна се Панов към гостите на сесията, към избраните общински съветници и кметове на населените места.

„Градът ни има особено значение за България и Европа. Това ни задължава да съхраняваме постигнатото до момента и да го надграждаме, за да бъде средата комфортна за децата на Велико Търново, за младите хора и техните родители, за всички нас и нашите приятели. 

Даниел Панов, издигнат от ГЕРБ, води с 60,45% в надпреварата за кмет на Велико Търново

Можем да се гордеем с посоката, по която върви Велико Търново, с постиженията през последните два мандата и с ясните проекти за бъдещето. А добрите идеи са възможност да обединим усилията и способностите си.

Задачите, които стоят пред нас, назрелите решения, които е необходимо да приемем, ще определят съдбата на общината ни десетилетия напред. Предстои ни сериозна работа, която изисква активност от всеки от нас, нуждае се от приноса на всеки гражданин, от отговорността на всички политически сили, обединени от искрената загриженост за Велико Търново.

Вярвам, че със съвместни усилия ние можем да постигнем и най-смелите си планове за Старата столица и общината“, подчерта Даниел Панов. Кметът на Велико Търново каза още, че опазването на семейните ценности, на българските традиции и обичаи ще продължи да бъде акцент в неговото управление, както е било и досега. 

„Всичко това има една цел - Велико Търново да е предпочитан за живеене град, за установяване на младите хора и семейства, за да се раждат все повече желани, здрави, умни и талантливи деца.

Защото те ще поемат в ръце съдбата на общината след нас, на тях принадлежат бъдещите успехи. Нека ни надминат. Нека бъдем достойни за тяхното уважение“, продължи Даниел Панов.

Даниел Панов: Имаме планирани неща, които трябва да се случат през следващите 4 години

Словото си той завърши с думите на мъдрия Йордан Радичков: „Добрия човек ще познаеш по огъня. Злите хора оставят след себе си пожарища, добрият човек оставя подире си огнище“.

По време на тържественото заседание клетва положиха избраните общински съветници, както и кметовете на населените места от общината.