/ Община Павликени
Младата изпълнителка Гергана Стоянова от Велико Търново е носителят на Гран при от осмото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен с международно участие „Нека да е лято!”, който се проведе в петък и събота в Павликени.

Икона, която извърши четири чудеса в Севлиево идва в Павликени

Стотици гости посрещна градът за своя престижен конкурс в навечерието на Деня на Павликени. 40 млади певци участваха в конкурсната програма с изпълнение на две песни. 

Освен от България, млади певци дойдоха и от Румъния. Във всяка от четирите възрастови групи бяха присъдени първо, второ и трето място с награди планински кристал с гравирана в него трииизмернароза, както и поощрителни награди.

Рапърите от „Скандау“ ще са големите звезди за седмия Празник на яйцето в Павликени

Наградата на кмета на Община Павликени беше присъдена на 24-годишната Деница Денева от Търговище. Наградата за най-добро изпълнение на българска песен, връчвана от бижутера Константин Костов, беше присъдена на Кристина Неделчева от Габрово за изпълнението на песента "Птицата". Шест млади таланти получиха специална награда – участие в конкурса “Stars of song” 2020 в румънския град Къмпулунг.

Доброволци обновиха Общинския пазар в Павликени

Председател на международното жури е композиторът Стефан Димитров, автор на музикалната емблема на конкурса „Нека да е лято!“. Своите оценки присъждаха също директорът на международния конкурс „Сребърна Янтра“ Румяна Начева, композиторът от Румъния и директор на Международния конкурс в КъмпулунгСерджиоЧико, певците Йордан Марков и Драгомир Драганов, заместник-кметът на Община Павликени инж. Анастасия Вачева и хореографът и президент на СК „Зоки“-Велико Търново Зорица Радловска.

Авторска изложба с картини на Никола Гюзелев ще бъде открита в Павликени

Богата съпътстваща програма организира Община Павликени за участниците в конкурса, родители и ръководители на музикални школи. Още първата вечер те се забавляваха заедно по време на „Вечер на приятелството“.

На следващата сутрин децата и техните родители и музикални педагози имаха възможността да разгледат забележителностите на Павликени и местния зоопарк.

Инж. Емануил Манолов стана зам.-председател на важна международна организация

„Организираме „Нека да е лято!“ с много месеци усилена работа и с огромното желание да дадем сцена за изява на талантливите български деца“, обърна се към участниците кметът на Община Павликени и патрон на конкурса инж. Емануил Манолов.

Той благодари на професионалното жури, на служителите в общинска администрация и на музикалните педагози, които правят възможен конкурса.

Наградените:
 

Първа група - 5-8 години

1 място - Ива Христова, 8 г., Севлиево
2 място - Ели Ганчева, 8 г., Велико Търново
3 място - Даяна Тотева, 7 г., Павликени
Поощрителна награда от "Павликяни" ЕООД - Виктория Васи, 8 г., Велико Търново

 
Втора група - 9-13 години

1 място - Кристина Неделчева, 9 г., Габрово
2 място - Симона Стефанова, 13 г., Свищов
3 място - Василена Василева, 13 г., Велико Търново
Поощрителна награда от верига магазини "Абсолют +"- Преслава Петкова, 12 г., Свищов
Поощрителна награда от ресторанти "Щастливеца" - Максимилиана Попова, 10 г., София

 
Трета група - 14 - 17 години

1 място - Гала Ботева, 15 г., Севлиево
2 място - Моника Узунова, 14 г., Велико Търново
3 място - Весела Иванова, 17 г., Свищов
Поощрителна награда - гориво от "Тотиойл" - Стела Тодорова, 15 г., Търговище
 

Четвърта група - 18 - 30 години

1 място - Невена Недкова, 21 г., Велико Търново
2 място - Андрей Петреску, 18 г., Румъния
3 място - ДенисаКоман, 18 г., Румъния
 

 Най-добро изпълнение на българска песен - Кристина Неделчева, 9 г., Габрово, за изпълнението на песента "Птицата" - награда от фирма "Жилел" ЕООД - Константин Костов
 
Награда на кмета на община Павликени - Деница Денева, 24 г., Търговище
 
ГРАН ПРИ - Гергана Стоянова, 15 г., Велико Търново