/ Община Горна Оряховица
С пищен, почти 3-часов спектакъл и атрактивна заря приключи XV-то издание на Международния фолклорен фестивал „Раховче“ и XVIІ-Национален детски фестивал на изкуствата „Раховче”.

Община Горна Оряховица

Община Горна Оряховица

Домакин на двата танцови форума беше НЧ „Братя Грънчарови - 2002”. Фестивалите се проведоха под патронажа на кмета на Общината инж. Добромир Добрев. В продължение на пет фестивални вечери на две сцени се представиха над 1000 участници от Унгария, Сърбия, Латвия, Грузия и България.

Близо 1000 изпълнители се изявяват на фестивалите „Раховче” (СНИМКИ)

НЧ „Братя Грънчарови-2002” бе сцена на изпълненията на певци и танцьори, участници в двата фестивала „Раховче”, а публиката всяка вечер изпълваше Летния театър и аплодираше техните песни и танци.

Община Горна Оряховица

Община Горна Оряховица

В гала концерта по случай закриването участниците в Международния фестивал „Раховче” още веднъж представиха пред горнооряховската публика най-атрактивните си изпълнения, които зрителите всеки път изпращаха с бурни аплодисменти.

Участниците в Международния фестивал „Раховче” гостуваха в Община Горна Оряховица (СНИМКИ)

В край на последната фестивална вечер всички състави още веднъж дефилираха на сцената на Летния театър. Те получиха купата на фестивала, почетни грамоти за участие и подаръци от кмета инж. Добромир Добрев и председателя на НЧ „Братя Грънчарови - 2002“ Иван Иванов, както и от „Захарни заводи” АД, в лицето на изпълнителния директор Валентина Ралева.

Община Горна Оряховица

Община Горна Оряховица

Дружеството е един от основите спомоществователи за провеждане на фестивалите. Валентина Ралева поздрави всички участници и гости и им пожела да все така с този ентусиазъм и творчески хъс да продължават да съхраняват и популяризират фолклора на своите държави.

Фолклорни ритми от пет държави огласиха горнооряховския площад „Георги Измирлиев“ (СНИМКИ)

Инж. Добрев също още веднъж поздрави изпълнители и публика, благодари на участниците, организаторите и зрителите за споделената емоция през изминалите дни. „Тази вечер за пореден път се насладихме на прекрасните изпълнения на участниците.

Община Горна Оряховица

Община Горна Оряховица

Община Горна Оряховица

Нека да кажем на всички, че ги очакваме отново на следващото издание на Националния детски фестивал на изкуствата „Раховче” и на Международния фолклорен фестивал „Раховче”.

Танцьори и певци от шест държави идват в Горна Оряховица за фестивалите „Раховче”

Нека и занапред любовта към изкуството и пламъкът на творчеството ни събират в Горна Оряховица”, обърна се към изпълнителите и публиката кметът инж. Добромир Добрев.

Община Горна Оряховица

Община Горна Оряховица

Община Горна Оряховица

Естествен завършех по традиция, бяха празничните илюминации, озарили небето над Горна Оряховица, а след тях и голямо българско хоро, на което се хванаха и участници и публика.