Аспарухов мост
Аспарухов мост / netinfo
Ремонтът на Аспарухов мост се очаква да продължи най-много две седмици. Строителните дейности предвиждат само запълване на фугите в участък от 180 метра в началото на съоръжението в посока към Бургас. Това обясни пред Дарик областният управител на Варна Стоян Пасев, който е получил уверения за срока на ремонта от министъра на регионалното развитие Николай Нанков.  

Ремонт на Аспарухов мост ще има, започва до дни

„При запълването на фугите се изисква технологично време за съхнене. Това се прави сега, за да не се създават допълнителни пречки през пролетта, когато ремонтът ще продължи. Тогава ще бъде подменена и асфалтовата настилка”, каза Пасев. 

Отлагат ремонта на Аспаруховия мост

Строителните дейности трябва да започнат на 23 октомври, а целият трафик ще бъде пренасочен в платното от Бургас за Варна, в което движението ще бъде двупосочноПреминаването на камиони в пиковете часове ще бъде ограничено. Прогнозите на експерти от КАТ са, че на шофьорите ще са им необходими около 10 минути, за преминат през моста

„През пролетта се получиха задръствания, защото се запуши трафикът към пристанището . Сега би трябвало да има по-малко задръствания. Има какво да се желае по организацията на движение. Трафикът може да се облекчи, но трябва да има човешка сила”, коментира Пасев. 

Пълна мъгла около ремонта на Аспарухов мост

При старта на строителните дейности през идната пролет вероятно отново ще бъде пуснато корабче между „Аспарухово” и Морска гара. По време на сегашния ремонт обаче няма да има алтернативен воден транспорт.