За явно и масово купуване на гласове алармира Кирил Йорданов
За явно и масово купуване на гласове алармира Кирил Йорданов / Sofia Photo Agency архив

Без нито един купен глас протича до момента кампанията на кандидата за кмет на ГЕРБ Кирил Йорданов, обяви самият той на пресконференция пред журналисти. Претендентът коментира ситуацията при някои от другите кандидати, но не посочи конкретни личности. Той заяви, че купуването на гласове е явно и масово и тези, които злоупотребяват могат да бъдат разпознати по опровержението им. По повод обявеното кандидатът на ГЕРБ обяви, че няма намерение да се обръща към компетентните органи, защото неговата основна цел е друга. Йорданов каза, че задачата му в камапанията е да се среща и общува с хората като ги убеди, че в голяма степен и никога в крайна, може да намери решение за техните проблеми.

Кандидатът за кмет заяви, че освен срещите, които са основен акцент в кампанията му, ще бъдат включени и други елементи, но в по-малка степен, отколкото при други претенденти. Билбордове ще бъдат пуснати на по-късен етап и в малка бройка, а плакати изобщо няма да бъдат отпечатвани. Няма да се залагат средства и за скъпоструващи концерти, посочи Йорданов.

Кандидатът на ГЕРБ заяви, че участието му в изборите е с цел победа, но не само в спечелването на поста, а и в постигането на най-малко изразходване на средства, защото мащабните проекти струват скъпо на данъкоплатците.

Като изпълнена с агресия, обиди, хули, нападки и клевети определи Йорданов започналата капмания, която се води още от преди официалния стартов срок.

Претендентът за кметското място не се ангажира с позиция относно възможността за балотаж. Той заяви, че ще работи максимално ефективно в кратки срокове и с малко изразходване на средства.

Йорданов отговори на въпрос за Общия устройствен план, възможността за финализиране, на който, кандидатът обяви вчера вечерта в село Звездица. Претендентът за градоначалник на Варна разясни кой е последният етап, които трябва да се реализира и какви са основните ползи от ОУП. Кандидатът на ГЕРБ разясни, че единственото, което се очаква да се случи до дни, за да може планът да бъде в сила, е получаването на решение от Националния експертен съвет, който трябва да бъде свикан от министерството на регионалното развитие и благоустройството. Йорданов отправи благодарност към председателя на партията във Варна Павел Димитров за помощта, която е оказал, за да се спазят сроковете.